Sport

Rukometaši u srijedu protiv Leotara

Utakmica u Trebinju počinje u 19 sati

RUKOMET – Premijer liga BiH, 6. kolo, Trebinje, srijeda, 19:00 h

Leotar – Gračanica (srijeda, 30.10.)

Ove sedmice slijedi dvostruki program u Premijer ligi. Već u srijedu ekipa Gračanice u 6. kolu putuje na teško gostovanje i ove sezone veoma kvalitetnom Leotaru. Osim što je ovo nezgodno i teško gostovanje, nezgodan je sam put u Trebinje, jako dug i iscrpljiv.

Nakon Trebinja slijedi ništa manje zahtjevna i teška utakmica na domaćem terenu protiv visočke Bosne koja je i ove sezone jedan od glavnih kandidata za 1. mjesto. Imaju samo bod manje od lidera ali su bez poraza sa dva neriješena rezultata. Bosna je možda odigrala i najbolje na otvaranju sezone s obzirom da su pobijedili Vogošću u gostima te da su donijeli po bod iz Doboja i Brčkog. Bosna ima najefikasniji napad pa bismo u nedjelju u 7. kolu trebali gledati duel najbolje odbrane i najboljeg napada.

Da se kratko vratimo na srijedu i utakmice 6. kola. Gračanica gostuje u Trebinju. Prošle sezone su Gračanlije bile bolje u oba susreta u prvenstvu ali oba puta su ostvarene jako teške pobjede. U doigravanju je Leotar slavio u prvoj utakmici u Trebinju da bi u Gračanici domaćini anulirali tu prednost.

 Ekipi želimo sreću najprije u srijedu protiv Leotara a onda i u ostalim nastupima. Podsjetit ćemo se svih parova 6. kola i trenutnog stanja na tabeli:

 •  Leotar – Gračanica
 • Borac – Sloga D.
 • Sloboda – Izviđač
 • Lokomotiva – Konjuh
 • Iskra – Vogošća
 • Bosna – Maglaj
 • Slavija – Goražde
 • Sloga GV/U – Drina

Tabela:

 1. Gračanica 12
 2. Borac 12
 3. Bosna 11
 4. Izviđač 10
 5. Sloga GV/U 8
 6. Maglaj 7
 7. Slavija 7
 8. Lokomotiva 7
 9. Sloboda 6
 10. Sloga D.  6 (-1)
 11. Iskra 6
 12. Konjuh 6
 13. Goražde 6
 14. Vogošća 4
 15. Leotar 3
 16. Drina 0

Još nekoliko informacija. Prošle sedmice je održana sjednica Upravnog odbora. Prodaja ulaznica za derbi sa Bosnom će se vršiti u četvrtak i petak, dakle odmah nakon Leotara. Utakmica protiv Bosne će biti igrana u nedjelju.

Prilikom kupovine ulaznica sa susret sa Bosnom u prodaji će po cijeni od 7 KM biti i ulaznice za Challenge kup, uzvratni susret u Gračanici protiv Dukle.

Kada je u pitanju prva utakmica ova dva tima, ona je na rasporedu u nedjelju 17. novembra. Turistička agencija Kalabrija tours pripremila je ponudu za navijače. 160 KM, polazak je u subotu, prenoćište i doručak obezbijeđeni, nedjelja do utakmice slobodna za uživanje u prelijepom Pragu a u večernjim satima je susret nakon kojeg odmah slijedi povratak.

Za sve zainteresovane, informaciju više možete dobiti u Kalabriji.

Slični postovi

Back to top button