Čaršija

U Zenici otvoren novi prodajni objekat Zeka comerc

Kompanija “Zeka-comerc” d.o.o. je u Zenici, na lokaciji Kamberovića čikma otvorila savremeni Bau centar. Na površini od 3.500 m2 izloženo je preko 35.000 artikala, za čiji plasman je zaduženo blizu 40 radnika.

“Ovo je naš četvrti bau centar u BiH, prvi izvan Tuzlanskog kantona, gdje upošljavamo preko 200 radnika. Kvalitetom proizvoda koje nudimo i svojom uslugom siguran sam da ćemo opravdati povjerenje građana Zenice ali i Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića koji su nam obezbijedili uslove da u rekordnom roku, u skladu sa zakonima osiguramo sve potrebne dozvole, izgradimo i otvorimo objekat. Zenica može biti primjer svim gradovima u BiH”, kazao je Sejfudin Aljić, direktor “Zeka-comerca”.

Svečanom otvorenju bau centra prisustvovao je veliki broj građana, privrednika i zvanica. Osim predstavnika Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom, otvaranje novih radnih mjesta u našem gradu pozdravio je i Nusret Helić, gradonačelnik Gračanice.

“Zahvaljujem se braći Aljić, Omeru i Sejfudinu što su za širenje svoga biznisa izabrali Zenicu, što se podudara sa mojom vizijom, da Zenica osim industrijskog postane i trgovački centar u ovom dijelu BiH, pa i šire. Gradska uprava uporedo sa rješavanjem kapitalnih projekata, rekao bih životnih problema naših građana kao što su grijanje, vodosnabdijavanje i uređenje zapuštenih puteva, u protekle dvije i po godine poduzela je niz mjera i aktivnosti kako bi u ovu našu kotlinu privukli investitore i otvorili nova radna mjesta. Čuli ste gospodu Aljić da imaju pozitivna iskustva sa administracijom Grada Zenice za koju od prvog dana nastojim da bude brza, efikasna i pravedna za sve. Naš cilj je da građanima Zenice stvorimo uslove za ljepši i ugodniji život i od danas je naš grad bogatiji za više miliona maraka, za četrdesetak  radnih mjesta i smatram da otvaranje ovakvih centara može biti dokaz da se Zenica gradi i razvija. Zahvaljujem se investitorima na prelijepom objektu i pozivam privrednike iz svih krajeva BiH da svoje investicije realizuju u Zenici jer ovdje imaju najbolje uslove za rad. Narednih dana planiramo uvesti dodatne olakšice za investitore i tako dodatno potaknuti razvoj privrede u Zenici”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Čast da na prigodan način otvore bau centar imali su gradonačelnik Kasumović i Mehmed Aljić, otac uspješnih gračaničkih privrednika.

http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijesti/vijesti-detaljno/news/u-bau-centru-zeka-comerc-posao-za-40-tak-radnika/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=5f750f40a2bd9fa0588d0b93b5f9788a

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button