VijestiVijesti

16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama – niz aktivnosti u Gračanici

“Neformalna lobi grupa žena Gračanice u saradnji sa Komisijom za ravnopravnost spolova, slobode i prava čovjeka, prijedloge i pritužbe obavještava i poziva sve svoje simpatizerke i aktivne članice,  kao i sve druge građanke i građane da se u okviru 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama priključe našoj borbi i već najavljenim aktivnostima.

25.11.2022. U organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova, slobode i prava čovjeka, prijedloge i pritužbe u periodu od 11:00 DO 13:00 sati izvršiti će se podjela promotivnog materijala u sklopu 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama .

U istom periodu vršiti će se i potpis peticije “Nijedna(žena)više” kojom želimo reći STOP FEMICIDU.

Peticiju možete potpisati i online na linku https://www.onlinepeticija.com/nijedna_ena_vie?fbclid=IwAR0HzOgS-VpGHwhCFvB8xqPeFSxwrdsu0qMoo6da1xNlmvkn2Ai6S6O4nhM

Građanke/ni će  svojim potpisom peticije  odati posljednu počast  svim ubijenim ženama BIH simbolično na Dan Državnosti BIH koji bismo trebale slaviti,  a ne tugovati za onim koje su ubije nezaštićene od iste te države.

Za neformalnu lobi grupu žena Gračanice
Koordinatorica
Larisa Šuša

EON

Slični postovi

Back to top button