VijestiVijesti

24. Festival dječijeg teatra Bosne i Hercegovine u Gračanica

 

Stručni žiri:

HRISTINA MOURATIDOU glumica,dramski i teatarski pedagog (magistar Primenjene drame, Univerzitet u Exeteru). Vanredni profesor na glavnom predmetu Master programa Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bila je docent na odsjeku Dramske pedagogije u Mostaru. Voditeljica radionica za nastavnike, učenike, studente dramske pedagogije,omladinske voditelje, glumce, psihoterapeute, uglavnom na polju drame i teatra u obrazovanju, Forum teatra, razvojnog teatra, Fizičkog teatra i igranja uloge u psihoterapiji.

Armin Joha Hadžimusić

Armin Joha Hadžimusić, glumac I dramski/teatarski pedagog.Od 1981 do 2014 član ostarskog teatra mladih u kojem je igrao preko 60 predstava I jedan od osnivača Centra za dramski odgoj BiH. Studirao dramsku pedagogiju. Od 2014.g. živi I radi u Novom Sadu gdje u centru za pozorisna istraživanja void Dječiji I Omladinski dramski studio, režira predstave interaktivnog teatra, te do dada realizovao preko 20 dramsko pedagogških projekata u Novom sadu. Bio selector Školskog pozorja (Festivala srednjoškolskog pozorista Vojvodine).

EON

Mirela Trepanić Grbešić

Diplomirala je režiju 2010. na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu kratkim igranim filmom IDILIČAN DAN U PROVINCIJI. Režirala je mnoge pozorišne predstave, tv serijale i dokumentarce.U okviru dramske grupe KUD “Adem Alić”režirala je nekoliko predstava: “Skidajte se do kraja”(nagrada za najbolju predstavu FEDRA), Narodni poslanik, Maratonci trče počasni krug, Dženo dženo Romanite, We will rock you.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button