Događaji

25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća i na bistu Josip Broza Tita i Centralno spomen obilježje stradalim borcima sutra u 10 sati biće obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina slavi 25. novembar kao Dan državnosti naše zemlje. Jedan od načina obilježavanja ovog značajnog dana jeste i isticanje državne zastave.

Komunalna inspekcija Grada Gračanica upozorava sva pravna i fizička lica – korisnike poslovnih objekata i prostora, da je Odlukom o komunalnom redu, propisana obaveza isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava.

Zastava se ističe uoči dana koji se obilježava i to sa ulične strane objekta, a skida prvi naredni dan iza dana, odnosno praznika koji se obilježava.

Zabranjeno je isticanje prljave, pocijepane, izgužvane, izblijedjele zastave, kao i zastave nepropisnog oblika i dimenzija.

Za nepoštivanje obaveze isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava, predviđena je novčana kazna u iznosu do 1.000,00 KM.

EON

Komunalna inspekcija  kao i komunalni redari Grada Gračanica, će izvršiti kontrolu isticanja  državne zastave u dane praznika  i protiv svih onih  koji se ne budu pridržavali gore navedene obaveze, biće preduzete mjere  u skladu sa Zakonom.

Slični postovi

Back to top button