Događaji

Četiri osobe iz Gračanice lišena slobode

Pretresi su realizovani na osnovi naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BIH, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovnja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja od strane organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na širem području Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to: oko 30 000 KM u raznim apoeima, pmv. marke Hyndai, oko 4 kg. bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, 2 automatske puške, 7 okvira za automatsku pušku, više komada municije različitog kalibra, 2 tromblonske mine, više komada ručnih bombi, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Slobode je lišeno 6 lica i to: H.T., rođen 1987.godine iz Gračanice, E.T., rođen 1978.godine iz Gračanice, E.A., rođen 1987.godine iz Tuzle, A.H., rođen 1988.godine iz Gračanice, M.T., rođen 1985.godine iz Gračanice i E.A., rođen 1979.godine iz Srebrenika.

Istog dana, H.T., E.A. i A.H., su predati službenicima Policije Brčko distrikta BIH, te će u narednom periodu prema nadležnom tužilaštvu Brčko distrikta BIH, protiv imenovanih, biti upućeni adekvatni Izvještaji, dok su E.T., M.T. i E.A. zadržani u prostorijama za zadržavanje MUP-a TK, te će u Zakonom predviđenom roku, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješne saradnje Uprave policije MUP-a TK, Policije Brčko distrikta BIH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno sigurnosne agencije BIH, koja će i u narednom periodu biti nastavljena u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno organizovanog.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button