Događaji

Asmir Lemezović pobjednik II Trebavskih susreta

Završen Festival pjevača amatera u Babićima

Asmir Lemezović iz Miričine pobjedio je u finalu Trebavskih susreta u Babićima. Drugo mjesto osvojila je najmlađa ovogodišnja takmičarka Mevlija Halilović iz Babića, dok je treće mjesto osvojio Samir Lemezović, otac pobjednika također iz Miričine.

Četvrto mjesto po glasovima žirija i nagradu publike osvojila je Fatima Halilović iz Babića.

Trebavski susreti su festival takmičenja pjevača amatera koji drugu godinu za redom organizuje Udruženje mladih Babića “Sijedi krš”. Takmičenje je počelo prve nedjelje u januaru a finalu su prethodile tri kvalifikacijske večeri i polufinalna koja je upriličena u nedjelju 26.januara.

I ove godine brojni sponzori podržali su festival pa je tako nagrada za prvo mjesto 250 KM, drugo 150 KM, treće i četvrto po 50 KM.

Specijalni gost večeri i počasni član šestočlanog žirija bio je sevdalija Esed Kovačević koji je svojom pjesmom i otvorio finalno veče.

“Ovo je tradicija koja nas podsjeća na nekadašnja druženja, koja sigurno treba da ponovo zaživi i u drugim mjesnim zajednicama ” – rekao je Edin Šehić – direktor festivala.

Pjevače amatere tokom takmičenja pratio je bend u sastavu Albin Tubić – gitara, Amer Džananović – harmonika i Suljo Husić – klavijature.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button