ČaršijaNekategorisanoVijesti

Budimo odgovorni: Počela kampanja u Gračanici za provođenje preventivnih mjera

U Gračanici je jučer počela Kampanja Podizanja svijesti građana u cilju provođenja preventivnih mjera za sprečavanje širenja korona virusa COVID 19. Organizator Kampanje je Grad Gračanica, a učesnici su nevladine organizacije, sportski kolektivi, javna preduzeća i ustanove, a poziv za učešće u kampanji je proslijeđen i privatnim firmama. Do sada su svoj doprinos u promociji dali i KUD-ovi, javne ustanove kao i sportski klubovi kolektivnim fotografijama uz poštivanje epidemioloških mjera. U narednom periodu na više punktova gdje je najveća frekvencija ljudi, vršit će se podjela informativnih letaka kao i zaštitnih maski. U ovu svrhu Grad Gračanica je obezbijedio 20.000 maski.

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić kaže: “Jednostavno nam je želja da na ovaj način još jednom i po ko zna koji put animiramo i učinimo građane odgovornijim, da nose maske, jer na taj način štite i sebe i druge. Ja vjerujem da će ova kampanja dati odgovarajuće rezultate.”

Volonterke i volonteri iz udruženja građana i sportskih klubova dijelit će maske i promotivne letke svaki radni dan u terminu od 09:00 do 12:00 sati u Gradskom parku u centru grada, na šahovskom polju i ispred tržnih centara . Pored navedenih lokacija, u dane ponedjeljak i petak, podjela će se vršiti i na štandu na ulazu u gradsku pijacu.
UG “Brezik” vršit će podjelu maski u mjestu Drafnići za one koji nisu u mogućnosti da dođu po masku.

O  aktivnostima kampanje, izvještavat ćemo svaki dan u programu Radio Gračanice, na web stranici www.radiogracanica.ba i na fb stranici Radio Gračanica.

Budimo odgovorni nosimo zaštitne maske i držimo distancu.

This slideshow requires JavaScript.

 

Slični postovi

Back to top button