Događaji

Cinea predstavlja trodnevno Drive-in kino Gračanica

BKC Gračanica pod pokroviteljstvom Grada Gračanica i uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva za kulturu sport i mlade TK i Cinea organizuje Drive-in cinema od 19 do 21 oktobra.

Cinea Film Experience nastavlja svoju jesenju filmsku turneju po Bosni i Hercegovini. Nova lokacija je Gračanica, gdje Cinea od 19. do 21. oktobra donosi filmski spektakl.

Drive-in cinema Gračanica otvorit će film “The Gentlemen”, a na programu su i “The Nice Guys” i “Baby Driver”.

“Drive-in Cinema Gračanica neće pokvariti ni eventualna kiša, s obzirom da se ton filma sluša preko radio prijemnika u vozilima na frekvenciji 94,9 FM. Ova stanica Vam omogućava da film čujete kroz zvučnike automobila i pruža najbolji kvalitet zvuka”. poručuju iz Cinea-e.

Kino će biti postavljeno na Igralištu sportske dvorane “Luke”. Ulaz je otvoren od 19 sati, dok će projekcije filmova počinjati u 20 sati. Ulaz na filmske projekcije je besplatan.

“Inače, Drive-in Cinema Gračanica je treća kino lokacija Cinea Film Experience ove jeseni. Nakon Gračanice, Drive-in Cinema se vraća tamo odakle je i krenula, u Sarajevo, gdje će se predstaviti jedan potpuno novi koncept i program koji nisu viđeni ovog ljeta”, poručuju organizatori.

Slični postovi

Back to top button