Događaji

Crna hronika – U Podgaju gorio automobil – Pronađena dva pakovanja droge

GORIO AUTOMOBIL U ULICI PODGAJ

Sinoć je u 22:15 PU Gračanica prijavljeno da gori automobil Citroen C3 u ulici Podgaj. Na mjesto događaja stigli su gračanički vatrogasci te je požar saniran u 22:35. Automobil je u vlasništvu  E.O. Uviđaj su obavili službenici PU Gračanica.

PRONAĐENA DROGA

U Gračanici su službenici policije priveli 34-godišnjaka  koji je uočivši policajce odbacio dva PVC pakovanja sa materijom koja asocira na drogu.

Iz biltena MUP-a TK:

  • Dana, 05.03.2021.godine u Gračanici, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu lica iz Gračanice, kojom prilikom je isti po uočavanju policijskih službenika odbacio 2 manja pvc. pakovanja, sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici navedenog Odsjeka, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

Slični postovi

Back to top button