Kultura

Dječiji kutak u Javnoj biblioteci Dr. Mustafa Kamarić Gračanica

U Javnoj biblioteci Dr. Mustafa Kamarić Gračanica od nedavno djeca imaju svoj poseban kutak.

Najmlađi čitaoci koji književnu građu posuđuju iz gradske biblioteke od nedavno imaju svoj šareni dječiji kutak u kojem se osim knjiga mogu pronaći još neke zanimljivosti.

” Fondacija za bibliotečku djelatnost FBiH kontinuirano pomaže rad biblioteke tako da nam svake godine donira određeni broj knjiga i drugih izdanja kao podrška razvoju i obnovi bibliotičkog fonda. Raduje nas činjenica da možemo upoznati javnost da smo zahvaljujući fondaciji sredili kutak za djecu. riječ je o namjenskim policama koje su prilagođene dječijem uzrastu a na kojima se nalazi građa koju djeca vole. Tu su romani, pjesme, priče za djecu, na dohvat ruke su im i stripovi, enciklopedije, izdanja na engleskom jeziku, knjige o religiji, sportu, bajke, slikovnice. Pripremili smo i neke od društvenih igara za djecu predškolskog uzrasta.” – kazala je Senada Letić, rukovodilac biblioteke Dr. Mustafa Kamarić.

Bosanski kulturni centar je prošle godine na osnovu programa rada uputio projektni prijedlog za uređenje dječijeg kutka Fondaciji za bibliotečku djelatnost. Za ovu namjenu je odobreno 2000 KM, a realizaciji projekta se pristupilo prije više od mjesec dana.

“Izdradu dječijeg kutka prema našem projektu, povjerili smo domaćoj firmi Mirna.d.o.o. Ovaj kutak od sada će biti od koristi kako našim uposlenicima tako i korisnicima biblioteke. U nastavku ove priče, s ciljem unapređenja rada biblioteke mi smo ove godine fondaciji uputili projekat za uređivanje i renoviranje pulta za izdavanje knjiga kao i zamjenu svih radnih stolova.” – kazao je Nedžad Peljto direktor BKC-a.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button