Događaji

Dodijeljene stipendije za 125 učenika i studenata

U Multimedijalnoj sali zgrade gradske uprave danas su potpisani ugovori sa korisnicima stipendija za školsku/akademsku 2019./2020. godinu.

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih zahtjeva, uslove za stipendiju ispunilo je 112 učenika i studenta.

Na ovaj broj bit će dodane i stipendije koje prema odluci Gradonačelnik dodjeljuje  za specifična zanimanja, posebno nadarene učenike i studente, sportiste i sl, tako da je Gradonačelnik potpisao ugovor sa ukupno 125 studenata i učenika.

Nakon konkursne procedure ukazala se potreba za stipendiranjem dodatna tri učenika koja nisu ispunjavale kriterije ni po jednoj kategoriji i za te učenike odnosno studente Gradonačelnik je obezbijedio sredstva iz vlastitih primanja.

U obrаćаnju studentimа  i učenicima gradonačelnik je istаkаo dа se lokalna vlast trudi da svake godine povećava broj odobrenih stipendija pa tako je i ove godine učinjeno.

Stipendije su ove godine dodjeljene u 5 kategorija i to: učenici generacije, boračka populacija, nadareni učenici / studenti, deficitarna zanimanja i učenici/studenti slabijeg imovinskog stanja.

Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60, a za studente 120 KM. Prva isplata stipendija za tri mjeseca očekuje se već naredne sedmice.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button