Događaji

Dvije škole sa područja Gračanice nastavu izvode putem online platforme

Na osnovu akta Ministarstva obrazovanja i nauke TK-a od 16.04.2021. godine  školama čiji je osnivač Skupština TK-a prenesena je nadležnost kojom se na osnovu epidemiološke situacije u školi prema broju zaraženih učenika i nastavnika te na osnovu preporuka nadležnog Doma zdravlja i prijedloga Operativnog tima Kriznog plana u školi uz saglasnost Ministarstva može organizovati online nastava.

Usljed pogoršane epidemiološke situacije prema Ministarstvu obrazovanja TK su upućeni zahtevi za prelazak na online nastavu iz dvije osnovne škole sa područja Gračanice.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području kantona te svakodnevno prikuplja broj oboljelih učenika i nastavnika te prema tome pravi zbirni sedmični izvještaj.

Epidemiološka situacija je trenutno stabilna kazao je Ministar obrazovanja i nauke u vladi TK. Trenutnoje od otprilike 50 000 učenika kovid pozitivno 45 a od 5 000 nastavnika oboljelo njih 62.

Prema Ministarstvu obrazovanja TK su upućeni zahtevi za prelazak na online nastavu iz dvije osnovne škole sa područja Gračanice.

“Riječ je o učenicima od 6. do 9. razreda koji nastavu pohađaju u Osnovnoj školi Soko. Usljed većeg broja nastavnika predmetne nastave kojima je utvrđen Covid ili su u izolaciji usljed kontakta sa zaraženima. I riječ je o Osnovnoj školi Miričina, odnosno područnoj školi Rašljeva, gdje je na zahtjev škole obustavljena nastava, tj. donesena odluka o odvijanju nastave putem online platforme.” – Potvrdio je za naš radio Elmir Tukić – Stručni saradnik u Ministrarstvu obrazovanja i nauke TK.

 

Slični postovi

Back to top button