SportVijestiVijesti

Edvin Lugonja i Mahir Šabić sjajni na polumaratonu (21km), Durmić na 10km

Na dužini od 10km učestvovao je i Almin Durmić (ARK Gračanica)

Udruženje Dečki u plavom organizovali su šesto izdanje međunarodne sportske manifestacije “Unusual marathon” u Sarajevu.

Na polumaratonu sjajan je bio mladi Edvin Lugonja, atletičar kojeg smo početkom mjeseca januara ugostili u našem studiju. On je na polumaratonu od 60 trkača (finišera) zauzeo 11. poziciju sa vremenom 1:36:24, a odličan je bio i član Atletsko rekreativnog kluba Gračanica, Mahir Šabić koji je zauzeo 10. mjesto sa vremenom 1:35:54. Dužina polumaratona iznosila je 21km.

Na dužini od 10km učestvovao je i Almin Durmić (ARK Gračanica) koji je od 122 finišera zauzeo 23. poziciju sa vremenom 51:34.

Mahir Šabić- lijevo, Almin Durmić- desno

Kako nam je Lugonja kazao zadovoljan je svojim nastupom, te je pozvan u Banoviće (trail) utrku, zatim Sarajevo i Beograd (polumaraton).

EON

Manifestacija “Unusual marathon” počela je na lokaciji Vilsonovo šetalište (kod mosta Aes Aevi).

Utrka se organizirala pod sloganom: Trčimo za čist zrak – My mission no emission. Ova utrka je jedan od načina kako trkačka zajednica želi ukazati na problem zagađenja u Sarajevu, odnosno Bosni i Hercegovini.

Trasa utrka bila je na dionici Vilsonovo šetalište, Dolac malta, Čengić vila, Otoka, Alipašino polje, Nedžarići, gdje je okret i povratak prema Vilsonovom šetalištu.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button