ČaršijaDogađaji

Epidemiološke mjere: Decembar u Gračanici ove godine bez manifestacija, klizališta i bazara

Iz Gradske uprave Gračanica, jučer su se oglasili po pitanju manifestacije “Zima u Gračanici” i drugih programa koji obilježe prazničnu atmosferu u našem gradu. Stoga, zbog iznimno teške epidemiološke situacije, te na osnovu propisanih mjera Kriznih štabova civilne zaštite, (ograničenog broja okupljanja, policijskog časa i ostalih) ove godine se neće realizovati projekat Klizališta.

Iako je Gradska uprava izvršila veliki dio priprema za postavljanje klizališta, te za organizaciju Zimskog bazara i drugih pratećih aktivnosti  epidemiološka situacija koja iz dana u dan ne jenjava, razlog je da Grad Gračanica otkaže sve dogovorene sadržaje, priredbe i događanja.

Kako bi građani i gosti bar na kratko osjetili prazničnu atmosferu, centar grada će biti osvijetljen i ukrašen lampicama i jelkom.

U sadašnjoj situaciji najvažnije je sačuvati zdravlje i sigurnost građana.

Također, zbog ograničavajućih mjera koje se odnose na javna okupljanja, prvi put neće biti ni organizovanog zajedničkog dočeka Nove godine na otvorenom, uz koncert.

Vatromet će tačno u ponoć rasvijetliti nebo iznad grada i uvesti nas u Novu 2021. godinu, u kojoj se svi iskreno nadamo biti promjena na bolje.

EON

Nadamo se da će ova Odluka naići na razumijevanje i da će građani i gosti šetnjom kroz grad doživjeti dašak prazničnog ugođaja, do nekih sretnijih vremena.

Slični postovi

Back to top button