Događaji

Fondacija Mozaik i Omladinska banka Gračanica – Promocija projekata i potpisivanje novih ugovora

Danas su u Multimedijalnoj sali Gradske uprave Gračanica dodijeljene zahvalnice učesnicima projekta Omladinske banke Gračanica, Tuzla, Lukavac i Čelić.

Fondacija Mozaik je putem Omladinske banke i drugih projekata ove godine djelovala u 82 općine/grada gdje je realizovano preko 500 projekata ukupne vrijednosti preko 1 milion KM. Podržan je 91 mikrobiznis a u svakom je zaposlena barem jedna mlada osoba. U aktivnosti su uključene i desetine volontera. Korist je sveobuhvatna. U Gračanici su promovisani realizovani projekti a potpisani su i novi ugovori sa srednjošjkolcima iz Gračanice, Lukavca, Tuzle i Čelića.

Kada je u pitanju Gračanica, od maja do decembra je realizovano ukupno 7 projekata vrijednosti 15 000 KM. Gradska uprava podržava ove aktivnosti omladine.

U Gračanici je podržano 7 projekata. To su redom Murali, Iz Pasiva u Aktiv, Koš u mom kvartu, Kad ima volje ima i načina, Igrom do zajedništva i Mjesto sigurnog odrastanja.

Potpisani su i novi ugovori koji će biti realizovani u narednoj godini sa učenicima iz Gimnazije Gračanica, MSŠ Lukavac, Behram-begove medrese i MSŠ Čelić.

Opširnije o ovoj temi u Infu 5 od 17 sati. Za RG govore:

  • Željko Pauković, koordinator projekta Omladinska banka fondacije Mozaik;
  •  Gradonačelnik Nusret Helić;
  • Koordinator Omladinske banke Gračanica, Kerim Grbić;
  • Rijad Čatal;
  • Laila Zildžić, Gimnazija Gračanica.

This slideshow requires JavaScript.

 

Slični postovi

Back to top button