SportVijestiVijesti

“Gard” Doboj Istok učestvovao na državnom prvenstvu iz brazilske jiu jitse

Klub GARD iz Doboj Istoka je borilački klub iz brazilske jiu jitse. Predstavnici kluba učestvovali su na državnom prvenstvu u organizaciji jiu jitsu saveza FBiH u olimpijskoj dvorani Skenderija u Sarajevu.

Dana (09. 12) održano je 2. po redu državno prvenstvo BiH u disciplini brazilske jiu jitse. Klub Gard iz Doboj Istoka je nastupio u mlađim kategorijama do 16 godina. Gard je osvojio je 9 medalja, od toga 6 zlatnih- 6 državnih prvaka/inja, dvije srebrene i jednu bronzanu.

U odnosu na prošlogodišnje prvenstvo, ostvaren je veliki napredak. Ekipno su se u kategoriji do 16 godina plasirali na treće mjesto, od 12 klubova, sa 61 bodom.

Ostvaren je skor od 10 pobjeda (6 prisiljavanja na predaju) i 5 poraza (jedno tapkanje). Ovakav omjer ih svrstava sveukupno među timove sa najboljim skorom. U ukupnom poretku (-16 god i odrasli) od 16 klubova, zauzeli su 8. mjesto. Gard je se sa ostvarenim uspjehom na ovom prvenstvu pozicionirao kao prepoznatljiv i respektabilan faktor u kategorijama do 16 godina.

Državni prvaci su: Ishak Fazlić, Abdulah Hodžić, Rijad Mulalić, Aiša Hodžić, Ehlimana Fazlić i Dženita Hasić.

Srebro su osvojili: Ramiz Hodžić i Osman Okanović, a bronzu Husein Okanović. Odličan otpor prvaku kategorije je pružio i Ajdin Kruškić, međutim ovaj put je ostao bez medalje.

EON

Kako su iz kluba poručili raduje ih konstatacija Predsjednika Jiu Jitsu Saveza, da je ove godine više mlađih takmičara prijavljeno na prvenstvo.

Iz kluba Gard se Zahvaljuju Savezu i svim klubovima i takmičarima koji su uzeli učešće, te tako doprinijeli rastu jiu jitse u našoj državi. “Zahvaljujemo se roditeljima, porodicama i prijateljima na velikoj podršci. Ovim završavamo takmičarsku sezonu, te se vidimo na narednim treninzima.”  poručili su iz kluba Gard Doboj Istok.

Slični postovi

Back to top button