ČaršijaDogađaji

Gračanica INFO

U GRAČANICI I TK ZA SADA JOŠ UVIJEK BEZ POTVRĐENIH SLUČAJEVA KORONA VIRUSA (21.3. u 11:00 h)

U Gračanici i Tuzlanskom kantonu još uvijek nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom. Kada je u pitanju kanton u izolaciji je oko 3500 osoba. Urađena su 64 testa u UKC-u i svi su bili negativni.

Kada je u pitanju Gračanica u izolaciji je 457 osoba. Dvije osobe su testirane a nalazi su bili negativni.

Policija vrši kontrolu onih koji su u kućnoj izolaciji i nažalost još uvijek ima neodgovornih pojedinaca koji se ne pridržavaju uputa i krše pravila izolacije, tj. kreću se.

Po preporuci federalnog kriznog štaba od jučer je zabranjeno kretanje za sve osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

U BiH je trenutno 90 zaraženih korona virusom i broj je svaki dan sve veći. Nažalost. Kada je u pitanju svijet, trenutno je oko 250 000 zaraženih i skoro 11 i po hiljada smrtnih slučajeva.  I dalje je najveći broj zaraženih u Kini a najveći broj umrlih u Italiji.

APEL GRAČANIČKIH VATROGASACA

Gračanički vatrogasci apeluju još jednom na građane da budu oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenom. Prije dva dana su imali čak 4 intervencije na gašenju požara u njivama i šumama. Posebno je bio opasan požar u Džakulama gdje su i mještani pomagali. U sva četiri slučaja se radilo o paljenju živice, korova,lišća. Jedan vatrogasac je i hospitaliziran.

I samo dan nakon ovih požara i upozorenja jučer nažalost i nesretan slučaj u Malešićima gdje je jedno lice zatečeno u požaru bez znakova života.

U NEDJELJU PLANSKA ISKLJUČENJA STRUJE

Sutra će zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom u naseljima na području našeg grada. Struje od 10 do 16 sati neće biti u sljedećim naseljima:

  • Straževac, Seljanuša, Žuže, Gornja Lohinja, Vranovići, Doborovci, Terme, Donja Orahovica, Karići, Bajići, Rijeka, Kačanik, Kulići i Turkovići u vremenu od 10:00 do 16:00 sati.

OD PONEDJELJKA ON-LINE I NASTAVA NA RTV TK

Od ponedjeljka 23. marta u Tuzlanskom kantonu počinje on-line nastava za učenike osnovnih škola za starije razrede.

Od 1. do 5. razreda učenici će nastavu pratiti putem RTV TK a svi stariji razredi on-line. Detaljnije upute naravno u narednim danima.

KOMUS POČEO SA PRANJEM ULICA – OBAVJEŠTENJE IZ VIK-a

Obavještenja za građane Gračanice iz javnih preduzeća Komus i Vodovod i kanalizacija. Neće biti podjele računa ali računi će se morati naravno plaćati. Iz Komusa su poručili da to možete uraditi dolaskom u sjedište firme a iz Vodovoda su poručili da također neće dijeliti račune te su pozvali građane da sami izvrše očitanje stanja i jave, kako bi prije svega zaštitili sebe u slučaju nekog kvara i prekomjerne potrošnje.

Dodajmo još da je Komus jučer počeo sa pranjem i dezinfekcijom ulica i da će se ovaj proces nastaviti i narednih dana koliko to vremenske prilike dozvole.

 

Slični postovi

Back to top button