Događaji

Gračanica je dočekala svog šampiona

Hasane majstore čaršija je uz tebe

Gračanica je danas dočekala svog heroja. Atletičar Hasan Sejdinović je osvojio zlatnu medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju.

Svečani doček je organizovan ispred Općine Gračanica. Aplauzi, suze, radost, veselje i skandiranje „Hasane majstore čaršija je uz tebe.“ Nakon dolaska upriličen je prijem kod općinskog načelnika Nusreta Helića.

Hasan Sejdinović, naš šampion je samo dodao da je sretan, da mu je bilo lijepo u Dubaiju i Abu Dhabiju i da najviše na svijetu voli svoju mamu Edisu.

Hasana je dočekao veliki broj naših sugrađana koji su ga pozdravili a onda je uslijedilo uručivanje darova. Poklone je dobio od načelnika Helića, od OŠ Hasan Kikić, predsjednika MZ Džakule, Sportskog saveza, Udruženja RVI Gračanica, 9-og 1 razreda OŠ Hasan Kikić, prijatelja sa kojima je išao u školu te od Centra za socijalni rad.

Podsjećamo, Hasan je sa reprezentacijom BiH učestvovao na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju gdje je osvojio zlatnu medalju u trci na 200 metara. Ovo je prvo zlato iz atletike sa jednog ovako velikog takmičenja za jednog našeg sugrađanina i za naš grad.

Još jednom čestitke.

Tonski izvještaj poslušajte u današnjem (petak) izdanju Infa 5.

Autor: Kenan Mehić.

Slični postovi

Back to top button