Vijesti

Gračanica – Oduzete cigarete i duhan

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 1.957 paklica cigareta i 32 kilograma sitno rezanog duhana na području općine Gračanica. Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija provedene su operativne akcije na terenu, koje su vodili službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO iz regionalnog centra Tuzla. Kod tri lica pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, već je oduzeta akcizna roba bila namijenjena “crnom tržištu” u BiH. Protiv lica od kojih je akcizna roba oduzeta  preduzete su zakonom propisane mjere i radnje. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe  iznosi 15.800 KM.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

UIO

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Slični postovi

Back to top button