Kultura

Gračanica uskoro domaćin velikoj delegaciji iz Turske

U sklopu 10. manifestacije ”Dani Babića, ljeto 2019”, u periodu od 04.07.-07.07.2019.godine, Gradu Gračanica i MZ Babići u posjetu dolazi značajna delegacija iz Turske. Delegacija je sastavljena od 20 novinara više printanih i elektronskih novinskih kuća grupacije ASGD- Anadolu Spor Gazetecileri Derneği/Anadoli udruženja sportskih novinara, na čelu sa predsjednikom ove grupacije g-dinom İBRAHİMOM ERDOĞANOM, ujedno i zamjenikom predsjednika TGF-a (Federacije turskih novinara), kao i 10 uglednih biznismena i 15 članova folklornog društva iz Burse.

Inicijativa za ovakav projekat potekla je od uspostavljanja saradnje između UM Sijedi krš i predsjednika BKUD LJILJAN Gunja, R Hrvatska prof.Ibrahima Vejselovića. Podrška za ovako značajan projekat nije izostala od Gradonačelnika i Gradske uprave, koji su i glavni domaćini istog! Obzirom da se radi i o privrednim susretima privrednika Turske i Gračanice, u cijeli projekat je uključeno i gračaničko Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika, čime ovaj događaj dodatno dobiva na težini i važnosti, kako grada Gračanica tako i BiH.

U sklopu posjete ove značajne delegacije planiran je prijem kod Gradonačelnika, zatim predsjednika MIZ Gračanica, kao i obilazak nekoliko uspješnih gračaničkih firmi, a sve ovo će biti krunisano jednim dijaloškim Poslovnim forumom i konferencijom za medije u subotu, 06.07.2019.godine od 17 h u kongresnoj sali TC Etna, Gračanica, u organizaciji Udruženja privrednika i samostalnih poduzetnika Gračanice.

Jedan od osnovnih ciljeva posjete turske delegacije jeste snimanje reportaža, odnosno dokumentovanje kulture, privrednih i drugih potencijala našeg Grada, uspostavljanje potencijalne poslovne saradnje između firmi ove dvije prijateljske zemlje!

Drugim riječima, ovim projektom Grad Gračanica će imati više nego dobru promociju svojih potencijala po cijeloj Turskoj, iz koje se može izroditi mnogo čega pozitivnog!

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku