NekategorisanoVijesti

Gračanica: Završen proces revakcinacije – sugrađani zadovoljni organizacijom

600 osoba je revakcinisano Pfizer vakcinom, te oko 160 vakcinom Sinopharm

U protekla tri dana u Gračanici je trajao proces revakcinacije za osobe koje su primile Pfizer i Sinopharm vakcine. Prema riječima organizatora, sve je proteklo u najboljem redu, nije bilo nikakvih problema.

U Sportskoj dvorani “Luke”, u protekla tri dana 600 osoba je revakcinisano Pfizer vakcinom, te oko 160 osoba vakcinom Sinopharm. Napominjemo da je u sektorskim ambulantama Doma zdravlja u mjesnim zajednicama također vršen proces revakcinacije za starije osobe.

Sugrađani i sugrađanke su zadovoljni organizacijom, kako kažu medicinsko osoblje je ljubazno, termini su se poštovali i nije bilo gužve i čekanja. U periodu od prve do druge doze vakcine, nije bilo negativnih posljedica, te su svi zadovoljni ishodom. Zahvale i pohvale idu medicinskom osoblju Doma zdravlja i SHMP Gračanica, te volonterima Crvenog križa koji su i u procesu vakcinacije i revakcinacije odgovorno i profesionalno pristupili poslu.

Podsjećamo proces revakcinacije AstraZeneca vakcinom planiran je krajem juna i početkom jula, s obzirom da period od vakcinacije do revakcinacije AstraZeneca vakcinom traje od devet do 12 sedmica, te je u Gračanici planiran u 12-oj sedmici.

Slični postovi

Back to top button