ČaršijaKulturaVijesti

Gračaničko ljeto 2022.g. – Bogat kulturni, zabavni i umjetnički program

Nizom aktivnosti se nastavlja gračaničko kulturno-zabavno ljeto. Nakon što smo u srijedu imali predstavu „Narodni poslanik“ u četvrtak nastup gitariste Murisa Varajića večeras će u Domu kulture u Babićima od 21 sat nastup imati komičar Ismet Horo.

Asocijacija za umjetničku fotografiju i Foto kino klub Gračanica organizuju izložbu bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom Foto BiH 2022.g. Izložba će biti održana u petak foajeu BKC-a sa početkom u 19 sati.

Manifestacija Ljetne večeri pod lipama Gračanice se nastavlja u subotu koncertom tuzlanskog benda Vis retro.

Manifestacija Dani Babića se nastavlja u subotu na ljetnoj pozornici izletišta Vis gdje gostuje hafiz Aziz Alili i izvođač ilahija Mustafa Isaković.

U subotu će kulturno-zabavni program biti izveden i na mjesnom poligonu malih sportova u Stjepan Polju gdje će biti održana noć folklora. Početak je u 20 sati a svoj dolazak je potvrdilo 11 društava iz BiH i Makedonije.

Smotra folklora će u subotu biti održana i u Pribavi na poligonu kod osnovne škole. Početak programa je u 19 sati. Domaćin i organizator je Kulturno-umjetničko društvo Ponos Pribava.

EON

 

Slični postovi

Back to top button