Čaršija

Gračanlija Kerim Grbić novi predsjednik Vijeća mladih TK

Vijeće mladih Tuzlanskog kantona, na Izvještajno-izbornoj Skupštini proteklog vikenda dobilo je novo rukovodstvo. Kerim Grbić iz Gračanice, većinom glasova izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora, odnosno Vijeća mladih Tuzlanskog kantona.

Kerim Grbić će naredne dvije godine predvoditi Upravni odbor kantonalnog Vijeća mladih u koji su, demokratskim procesom glasanja, izabrani i delegati Adi Selman iz Vijeća mladih Grada Tuzla, Ammar Grabić iz Vijeća mladih Općine Gradačac, Samra Ribić iz Vijeća mladih Općine Srebrenik, Mersiha Salkić iz Vijeća mladih Vijeća mladih Općine Čelić, Naser Abdurahmanović iz Vijeća mladih Općine Lukavac, Anesa Hidić iz Vijeća mladih Općine Kladanj i Omer Muminović iz Vijeća mladih Općine Teočak.

Naredne dvije godine u Vijeću mladih TK, na poziciji predsjednika Nadzornog odbora bit će Ernad Drljić iz Čelića.

Redovna Izvještajno-izborna skupština Vijeća mladih Tuzlanskog kantona bila je sjajna prilika za sumiranje rezultata iz protekle godine, te za predstavljanje planova za tekuću 2019. godinu.

Upravo ove godine, Vijeće mladih TK započelo je i svoje promotivne aktivnosti kojima se, posredstvom društvenih mreža Facebooka, Instagrama, YouTubea i drugih kanala, nastoji približiti mladima zbog kojih i postoji. Cilj je i dalje nepromijenjen – motivisati mlade da aktivno utječu na promjene u svojim zajednicama, stvarajući prilike i za lični, ali i za prosperitet cijelog kantona. Vijeće mladih Tuzlanskog kantona na internetu je prepoznatljivo pod hashtagom #VMTK i sloganom “Mlad/a si? Bitan/na si!”.

EON

Vijeće mladih Tuzlanskog kantona, na Izvještajno-izbornoj Skupštini proteklog vikenda dobilo je novo rukovodstvo. Kerim…

Geplaatst door Vijeće mladih TK op Zondag 7 april 2019

Slični postovi

Back to top button