VijestiVijesti

Gračanlije na Maršu mira

Služba Hitne medicinske pomoći Gračanica je pratila kolonu “Marš mira 2023” Posljednih godina, tradicionalno SHMP Gračanica prati prvu dionicu od Nezuka do kampa Liplje. Ove godine to su bili doktor Adnan Muslimović i tri medicinska radnika Amel Iljazović, Belmin Muminović i Mustafa Mehanović.
Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi i tekst
Članovi MTB Trebava su jutros krenuli ka Potočarima. Put je dug 160 km, u Kladnju se priključuju biciklistima koji su prije 2 dana krenuli iz Bihaća.Opis fotografije nije dostupan.
Dvadesetero članova Planinarskog društva “Zefir” Gračanica su u petak krenuli na memorijalni pješački pohod Marš mira. Trenutno se nalaze na trećoj etapi prema riječima Ševala Marmarca, člana uprave Planinarskog društva ‘’ Zefir’’. Riječ je o jednom od najtežih dijelova Marša mira. Put do Memorijalnog centra Potočari na ovoj etapi dug je oko 33 kilometra.
Može biti slika sljedećeg: 8 ljudi
Gračanlija-Mirza Okanovic član BK Tuzla,u petak je sa biciklom krenuo put prema Bihaću ,gdje je se u subotu pridružio ostalim učesnicima maratona. Mirza je i ove godine krenuo iz svog rodnog mjesta Doborovci na put dug preko 270 km do Bihaća kako bi odao počast poginulim žrtvama genocida u Srebrenici. Ovaj put mu društvo pravi još jedan Gračanlija Nazif Hodzic.
Opis fotografije nije dostupan.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button