VijestiVijesti

Grad Gračanica i HELP organizacija: Druga podjela opreme

U sklopu projekta “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” danas je ispred ZZ Gračanka za šest aplikanata dodijeljena oprema u vrijednosti od 30.000KM.

„Projektom je podržan ukupno 21 korisnik, današnja vrijednost opreme je 30.000KM a ukupna izdvojena sredstva za kompletan projekat iznose nešto više od 100.000KM.“ rekao je savjetnik Gradonačelnika Erhad Brkić.

Danas je svoju opremu dobilo šest aplikanata među kojima su i Hasan Osmanhodžić (Gračanica), Almir Hasić (Malešići) i Ševal Džafić (Trnovci).

„Aplicirao sam za Duplex kosu, maloprodajna cijena iznosi 6.600 KM, mi smo dali 20% učešća. Ovo mi znači za poljoprivredno gazdinstvo koje imam registrovano za koševinu djetelina, prirodnih livada, te sakupljanje sijena“ rekao je Hasan Osmanhodžić.

EON

Almir Hasić iz Malešića aplicirao je za mašinu Grabuljar za sijeno, čija je vrijednost 5.500KM.

Demobilisani borac Ševal Džafić iz Trnovaca aplicirao je za frezu za obradu zemljišta koja košta 3.500 KM, kako kaže ovo će mu itekako pomoći u obradi zemlje.

Posebnu podršku imali su aplikanti, čija aplikacija ispunjava postavljene uslove, a to su: da su podnesene od strane žena, mladih osoba, samohranih roditelja i osoba sa trajnim invaliditetom.

„Ostaje nam  još jedan dobavljač da dostavi mašine sa čime ćemo kompletirati ovaj značajan projekat.“ rekao je Darian Bilić, predstavnik HELP organizacije.

Napominjemo, prva podjela bila je prije 14 dana ispred dvorane “Luke”. Projekat realizuje Gradska uprava Grada Gračanica u saradnji sa njemačkom nevladinom organizacijom HELP – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, uz sufinansiranje od strane Grada Gračanica.

Slični postovi

Back to top button