VijestiVijesti

Gradonačelnik uručio ključeve obnovljene kuće Harisu Pašaliću

Danas (1.12.) je u Pašalićima gradonačelnik Grada Gračanice Nusret Helić uručio ključeve obnovljene kuće Harisu Pašaliću.  Brza intervencijom kuća je obnovljena te Haris sada ima bolje uslove za živjeti.

„Reagovali smo brzo da omogućimo našem Harisu da ima normalne uslove za život, kuća se nalazi na nezgodnom mjestu za izvođenje građevinskih radova tako da je trebalo malo više vremena za obnovu.

Mi kao Gradska uprava smo naišli na pozitivan odnos privrednih subjekata, te je danas ova kuća spremna za usljenje, ima i dio namještaja, svakako se nadamo da će Haris brzo useliti te nastaviti živjeti boljim životom nego što je do sada, jer je njegov prostor za život danas u dosta boljem stanju.“ rekao je gradonačelnik Nusret Helić.

„Želim da se zahvalim gradonačelniku Heliću te svim onim koji su učestvovali u akciji, i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da imam gdje živjeti“ rekao je Haris.

Podsjećamo, u martu ove godine u Pašalićima, na ulazu u Gračanicu sa sjeverne strane u potpunosti je izgorjela kuća mladića Harisa Pašalića (25). Mladić je u kući, bez električne struje živio sam, pa se pretpostavlja da je požar izazvala svijeća.

EON

Nakon dojave, tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila PVJ Gračanica stigla su na lice mjesta, ali je i pored pokušaja da se vatra obuzda, nije uspjelo, jer je požar zahvatio i prizemlje i krov. Na sreću, mladić je ostao nepovrijeđen.

Danas su mu brzom reakcijom Grada Gračanice i privrednika uručeni ključevi nove renovirane kuće.

Slični postovi

Back to top button