Vijesti

Gradu Gračanica odobrena sredstva za još dva značajna projekta

Savjetnik Gradonačelnika Senad Smajlović, u ime Grada Gračanica i Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisali su ugovore o sufinansiranju dva značajna projekta i to: projekat „Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici“ i „Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica.“

Grad Gračanica je aplicirao na Javni poziv ovog Ministarstva, za projekte iz Tuzlanskog kantona i tako osigurao finansijsku podršku iz Budžeta FBiH za 2022. godinu.

Odobrena sredstva za projekat „Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici“ iznose 70.000 KM, dok je za drugi projekat „Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica“ iz Budžeta FBiH odobreno 150.000 KM.

Uz sredstva Budžeta Grada Gračanica stvoreni su uslovi da se dovrši projekat zamjene stare stolarije na zgradi Konak, kao i nastavak saniranja i asfaltiranja dijela puta Malešići – Lukavica.

Ministarstvo je također odobrilo još jedan projekat iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika  a odnosi se na Hadži Džaferovu džamiju Lipljansku u Gračanici.

EON

Slični postovi

Back to top button