Događaji

Imenovana Vlada TK – Kadrija Hodžić premijer, troje Gračanlija na ministarskim pozicijama

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovana je nova Vlada. Premijer je Kadrija Hodžić, kadar SDP-a a u Vladi će biti i tri ministra iz Gračanice.

Na sjedinici Skupštine TK hitnog karaktera, novi ministri su zvanično položili zakletve na ministarske pozicije. Za premijera TK imenovan je Kadrija Hodžić, kadar SDP-a, a novu skupštinsku većinu pored SDP-a, čine PDA, Naša stranka i SBB.

U sastavu nove Vlade su tri ministra iz Gračanice. Elvis Baraković, kadar SDP-a će biti na čelu ministarstva obrazovanja i nauke, Vahidin Smajlović, također iz SDP-a će biti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede a Una Harčin iz Naše stranke će voditi ministarstvo pravosuđa i uprave.

Za ministra unutrašnjih poslova imenovan je Midhat Dobrnić iz PDA. Zvjezdan Karadžin iz Naše stranke imenovan je za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice, Vedran Lakić iz SDP-a preuzeo je ministarstvo finansija, Zlatan Muratović iz SBB-a je novi ministar za kulturu, sport i mlade, a Hamza Bešić iz SDP-a je ministar trgovine, turizma i saobraćaja.

Božo Jurić iz HDZ-a BiH novi je ministar zdravstva, Esad Džidić iz PDA je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak, Mevludin Hodžić iz SBB-a je imenovan na poziciju ministra privrede.

Ministarstvo za boračka pitanja od danas će voditi Fedahija Ahmetović iz PDA.

Slični postovi

Back to top button