Vijesti

In memoriam – Dr. Šemsudin Okanović

U utorak 11. januara 2022. na ahiret je u 58. godini preselio Dr. Šemsudin Okanović,spec. porodične medicine i pedijatar u Općoj bolnici Dr. Mustafa Beganović.

Rahmetli Dr. Šemsudin Okanović po završetku studija medicinskog fakulteta, krajem aprila 1992. godine je primljen u tadašnji Dom zdravlja na obavljanje pripravničkog staža. Odmah po izbijanju agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu stupio je u redove Armije RBiH. Najviše svog ratnog staža proveo je u sanitetskoj službi 111. Gračaničke brigade (najviše u sanitetskoj službi bataljona 111 brigade koji je bio lociran u MZ Soko) i ratnoj bolnici “Soko”.

U ratnu bolnicu Soko došao je u ljeto 1992. godine kao mladi ljekar i dao nesebičan lični doprinos u zbrinjavanju i liječenju ranjenih pripadnika Armije BIH, ali i civilnog stanovništva. Svoj ratni put u ratnoj bolnici Soko, završio je po potpisivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i gašenja ratne bolnice Soko početkom 1996 godine. Sa borcima i medicinarima iz “Sokolskog” bataljona bio je na mnogim ratištima širom BiH. Uvijek ga je krasila plemenitost, topla ljudska riječ, požrtvovanje, topli ljudski osmijeh i velika stručnost. Nakon rata svoj stručni angažman nastavio je u JZU Dom zdravlja Gračanica kao stručni doktor.

Doktor Šemsudin Okanović je u novembru  2019.godine izabran  za vršioca dužnosti direktora Opće bolnice Dr. Mustafa Beganović u Gračanici.

Iza doktora Šemse ostali su, supruga Nihada Okanović, kćerka Lejla te sinovi Adnan i Rijad.

Dženaza će biti obavljena danas (12. januara 2022.) od 14:15 h a kreće poslije ikindije namaza ispred Šarene džamije na mezarje Šabuša.

EON

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, na otvorenom i tekst

Više godina borio se sa opakom bolešću koja ga nije sprječavala u obavljanju posla kojem je bio nadasve posvećen.

Doktor Šemso, bio je cijenjen i priznat u društvu, evo šta su o njemu pisali njegove kolege i saradnici.

“Sa velikom tugom jutros smo primili vijest da je nakon duge i teške bolesti u 58.godini preminuo dr.Šemsudin Okanović.
Kao ljekar, pedijatar i jedno vrijeme v.d.direktor JZU Opća bolnica “Dr.Mustafa Beganović”, doktor Šemso je godinama bio na usluzi za sve potrebe našeg kluba.
Gračanica je danas izgubila velikog borca, sjajnog ljekara i još boljeg Čovjeka.
Koristimo ovu priliku da porodici izrazimo najdublje saučešće i da se zahvalimo za sve ono što je doktor Šemso pružio našim građanima i posebno našem klubu.
Nek’ Ti je vječni rahmet i laka zemlja bosanska dobri Čovječe.”
Rukometni klub Gračanica
“Danas smo ostali bez najboljeg prijatelja, bez podrške, …od njega smo ucili kako biti covjek, doktor i borac, kako imati sabura u svemu….niko od nas ga nece moci nadmasiti….Ubjedljivo je najbolji…Hvala ti za sve sto si ucinio za nas, za bolnicu, za Gracanicu, Doboj Istok i za svoju Miricinu…Neka te Allah svemilosni uvede u dzenetsku avliju…jer ti si dzenetlija…”
Dr. Elvisa Šabuljić
“Bio je to čovjek koji se usudio preuzeti bolnicu i poziciju VD-a kao nestranački kadar. Preuzeo je funkciju hrabro onda kada to niko nije htio, smanjio dugove, vratio ljekare koji su napustili USTANOVU, zanovio opremu i sve to dok se i sam borio za život više i ne znam koliko hemoterapija i operacija je imao u proteklih 8 godina. I sve to hodajući i radeći gotovo do zadnjeg dana.?? vječno smo mu dužni”
Larisa Šuša – građanska aktivistica
“Svi oni koji su poznavali dr. Šemsu znali su da je bio uvjek vedar,raspolozen i spreman za salu.Pored toga sto je bio uspjesan ljekar bio je porodican. Dobar suprug,otac,brat,dobar prijatelj.Pored teske bolesti nikad nije odustao da se bori za sebe i svoju porodicu. Svima ce nam nedostajat a najvise njegovoj porodici.Neka mu Allahdz.s. podari najljepse mjesto u dzenetu,a porodici sabur. El Fatiha”
Azemina Ahmedbegović – Gračaničko keranje
Opis fotografije nije dostupan.

Slični postovi

Back to top button