Događaji

INDEX – Svjetska firma u srcu Gračanice

Predstavnici velike firme sa sjedištem u New Yorku boravili su ove sedmice u radnoj posjeti gračaničkoj firmi INDEX d.o.o.

INDEX d.o.o Gračanica je kompanija koja se stalno širi, napreduje i ulaže, a njenu profesionalnost prepoznale su mnoge firme iz svijeta. 70% proizvodnje se izvozi u zemlje EU, Ameriku i Brazil. Ove sedmice u radnoj posjeti INDEXU boravili su predstavnici firme Xylem – vodeće kompanije za tretiranje komunalnih, otpadnih voda, voda za stambene i poslovne objekte te za različite industrije.

Kako kaže vlasnik firme INDEX gospodin Fahir Humić ova posjeta trebala se desiti ranije ali je pandemija koronavirusa uticala na odgađanje iste.

“U stvari mi već odrađujemo prvi ugovor koji je dat za prvi dio posla , oni su zadovoljni sve je to prošlo kako treba. Pozicije , komponente koje mi izrađujemo ovdje su vrlo složene, to su mjere u mikronima. Svaka firma koja uđe u taj biznis mora da obrati pažnju na kvalitet jer kvalitet pravi veći profit.”

This slideshow requires JavaScript.

Firma INDEX proizvodi za Xylem vrlo složene komponente  dijelove za pumpe specijalne namjene. Ono čemu teže prilikom odabira partnera jeste visoki kvalitet i preciznost kazao je prilikom posjete Paul Fountain menadžer ovog poslovnog giganta.

“Sa firmom INDEX smo veoma zadovoljni, saradnju smo započeli 2020. godine. Sretni smo započeti ovo putovanje sa gračaničkom firmom jer smo se uvjerili u ogroman kvalitet što se tiče i samih proizvoda, a posebno smo impresionirani novom halom i investicijama koje je INDEX napravio.”

EON

U prvim mjesecima naredne godine proizvodnja firme INDEX treba da se preseli u tri nove hale visokog kvaliteta gradnje sa preko 19 000 kvadratnih metara površine  dok će stare prostorije biti namjenjene za grublje radnje obrade metala.

Detaljniji izvještaj poslušajte danas (26. novembar) u Infu 5 od 17:00 sati.

Slični postovi

Back to top button