VijestiVijesti

Info sesija Challenge fonda za prijavu inovativnih poslovnih ideja

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju novu priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Četvrtog poziva za prijavu inovativnih poslovnih ideja.

 

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 400.000 EUR, a rok za dostavljanje aplikacije je 01. juli 2024. godine do 16 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije start-up, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 EUR, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 EUR. Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.

 

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

EON

 

Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže na info sesiji kako bi se upoznali sa pojedinostima projekta, u četvrtak, 13.06.2024. godine u Multimedijalnoj sali od 10:30 sati.

Slični postovi

Back to top button