Video

Izgrađena nova džamija u Lukavici

Džamija je izgrađena u džematu Delići

Svečano je otvorena novosagradjena džamija u džematu Delići, Lukavica, Medžlis Islamske zajednice Gračanica. Svečanosti otvaranja su prisustvovali predstavnici Medžlisa Gračanica, grada Gračanice i Rijaseta IZ BiH.
U džematu Delići mjesna zajednica Lukavica, u blizini stare Donje džamije koja ima status nacionalnog spomenika otvorena je novosaradjena džamija.Svečanost otvranja uveličalo je više hiljada vjernika.
Imam džemata Delići Amel efendija Hodžić je kazao da je novosagradjena džamija ogledalo džemata Delići.
Čestitajući otvorenje džamije Smajo ef Mustafić je kazao da i stara i nova džamija moraju biti svjetionici i čuvari prošlih, sadašnjih i budućih vremena.
Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Gračanica Admir Brkičević je pozvao sve da nastva sa gradnjom medjusobnog jedinstva kako je pokazala i gradnja džamije.
Grad Gračanica je uvijek bio uz svje gradjane u ovakvim.Vaće jednstvo je obazeza više za gradsku upravu kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća Nihad Krainović.
Svečanost otvaranja džamije je upotpunio svojim vazom prof dr. Mustafa ef. Prljača.
Nakon što joj je predsjednik Medžlisa IZ Gračanica predao klunčeve džamije, novosagradjenu džamoju je otvorila Emina Beširević iz Srebrenice kao jedna od vakifa džamije.

Slični postovi

Back to top button