Događaji

“Jedna knjiga, jedna BiH” – projekat gračaničkih srednjoškolaca

Maturanti Gimnazije ”Dr.Mustafa Kamarić” i Mješovite srednje škole Gračanica pod mentorstvom profesorica Alme Khodary i Lejle Đulić, priveli su kraju višemjesečni projekat “One Book, One BiH” kojeg je pokrenula Ambasada SAD-a.

Zajedničkom radionicom u gradskom parku, motivisani knjigom autorice Nic Stone “Dear Martin”, poslali su snažnu poruku o zajedništvu, toleranciji i jednakosti. Te poruke su prenijeli na slikarsko platno uz pomoć savjeta i uputa Eniza Hukića, profesora likovne kulture, te kroz pisanje citata i utisaka koje je na njih ostavila knjiga i sam projekat.

“Najvažnije poruke su svakako i to da svaki pojedinac svojim malim doprinosom može potaknuti velike promjene, te da mladi žele društvo jednakih šansi za sve, svijet bez predrasuda i priliku da pokažu ono što mogu i znaju. Posebnu čar ovoj radionici dalo je zanimanje i razgovor sa prolaznicima koji su pratili rad naših učenika i pozitivno reagovali na ovakav vid druženja mladih, što je u osnovi i cilj ovog projekta. Bilo je ovo druženje za pamćenje i radujemo se svim narednim prilikama za to.” – kazala je profesorica Lejla Đulić.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button