Događaji

Jedna osoba iz Gračanice pozitivna na korona virus

U Gračanici je potvrđen novi slučaj osobe zaražene korona virusom. Radi se o osobi koja je stigla iz inostranstva (Švedska), srednje je životne dobi a trenutna klinička slika je dobra. Svi kontakti su testirani i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Svjedoci smo da se u posljednjih nekoliko dana znatno povećao broj zaraženih korona virusom kako u BiH tako posebno i u Tuzlanskom kantonu.

Tuzlanski kanton postaje sve ozbiljnije žarište koronavirusa i ukoliko građani ne budu poštovali mjere, ovaj kanton bi mogao doživjeti scenarije epidemije kao Španija i Italija – izjavila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić. Kriznom štabu Tuzlanskog kantona, ističe ona, nije cilj ponovno provođenje restriktivnih mjera te se i dalje oslanjaju na savjest građana, ali i na MUP te inspekcijske službe.

Epidemiološka situacija u Federaciji Bosne i Hercegovine pogoršana je u posljednjih nekoliko dana, zbog čega je pojačan epidemiološki i inspekcijski nadzor u tržnim centrima, ugostiteljskim objektima i privrednim subjektima.

Prema riječima Anisa Ajdinovića, direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP), ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, morat će se uvesti i represivnije mjere.

Slični postovi

Back to top button