Događaji

JP Vodovod i kanalizacija Gračanica raspisuje konkurs za literarni, likovni ili drugi stvaralački rad

"Water and climate change - Voda i klimatske promjene!

Povodom 22. marta — Svjetskog dana voda, JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Gračanica, Ekološka sekcija JU „MSŠ“ Gračanica, U.G. „EKO UDARI“ Gračanica, Kap i ostale sekcije koje se bave brigom o zaštiti okoline i očuvanja voda sa područja grada Gračanica, povodom 22. marta Svjetskog Dana voda, čiji je ovogodišnji moto:
“Water and climate change – Voda i klimatske promjene”, raspisuje konkurs za literarni, likovni ili neki drugi stvaralački rad (Fotografije, video uradci, i sl.) na navedenu temu.

Teme za 22.03.2020 godine su:

“Water and climate change – Voda i klimatske promjene”, a pod tema za osnove škole “Kruženje vode u prirodi”

Na Konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Gračanica. Radove predati do srijede 18.03.2020 u JU “MSŠ” Gračanica na ruke profesora Hasić Šefika od 13:00 do 15:00 sati. Molimo sve kandidate/učenike koji dostave radove na konkurs, dostave uz rad i podatke za kontakt (Broj telefona, e-mail adresu, Naziv škole/Razred koji pohađaju)

Nagrađeni radovi će biti objavljeni i prezentirani na Radio Gračanici, te će biti izloženi u foajeu BKC-a u periodu od 20.03. do 23.03.2020 godine.
Od učenika očekujemo da se stvaralački i maštovito izraze na zadate teme, a od njihovih učitelja/nastavnika/mentora očekujemo da im pomognu u razumijevanju tematike.

Manifestacija proglašenja pobjednika i dodjela nagrada će biti upriličena u foajeu BKC-a 20.03.2020 godine u 13 sati.

Slični postovi

Back to top button