VijestiVijesti

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednima danima?

Početak maja dočekali smo u kratkim rukavima uz sunčane i vedre dane, ali već u ovoj sedmici očekuje nas nestabilno vrijeme sa kišom. Jutarnje temperature su niže u odnosu na mjesec maj u 2022. godini.

10.05.2023 (Srijeda)., očekuje se jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana uvjetovati slabu kišu i lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepeni.

11.05.2023 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

12.05.2023 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom do 21. stepen.

Do sredine maja prema prognozama očekuje nas oblačno vrijeme sa kišom. Ni biometeorološke prognoze nisu povoljne, promjenjive vremenske prilike utiču na veći dio populacije lošije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se ogledati kroz slabije izraženiju glavobolju, umor i dekocentraciju.

Ostaje, nadati se da će krajem maja konačno doći dani sunca i ugodne temperature.

EON

Slični postovi

Back to top button