Događaji

Kampanja MUP-a TK “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”

Službenici PU Gračanica danas će u tržnom centru Etna u periodu od 11:00 do 13:00 sati, započeti društveno odgovornu kampanju „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“ podjelom promotivnog materijala građanima sa ključnim porukama kampanje.

Kampanja ima za cilj da podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i da promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo,

Pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Kampanja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni I Hercegovini”(PILLAR), a sprovode je kantonalna ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

EON

Slični postovi

Back to top button