Kultura

Književno druženje sa Eminom Hodžić Patković

U ponedjeljak 8. augusta u organizaciji Putujuće biblioteke Gračanica bit će promovisana nova knjiga autorice Emine Hodžić Patković pod nazivom „Pišem ti kalemom srca“. Prisutni će ujedno moći da se upoznaju i sa ranije objavljenim naslovima a to su “Kako vole nevoljeni”, “Srest ćemo se jednom u Istanbulu” – triologija (“Sejda”, “Sejdina kći” i “Nevjesta”).

Promocija će biti održana od 18:30 u Dershani Osman – kapetanove medrese u Gračanici.
Emina Hodžić-Patković je rođena u Travniku 1976. godine, gdje je nakon osnovne škole završila Opću gimnaziju, a nakon toga IPA-a u Zenici. Kasnije, na istom fakultetu nastavila je školovanje i stekla zvanje profesora islamske vjeronauke. Zaposlena je u struci od 1998. godine.
Emina je udata i majka dva sina. Bavila se, kako kaže, raznim stvarima u životu mimo rada u školi. Duži niz godina je bila vlasnica firme za uvoz i prodaju nakita GUL UNIKATI. Nakon bolesti muža, firmu je prodala i zvanično se povukla iz tog posla. Kaže da i danas radi pomalo sa nakitom, jer joj je nakit i rad na njemu velika ljubav.

Oni koji vole čitati znaju da se malo šta može porediti sa ljepotom trenutka kad se utone u svijet knjige, u nekom miru i udobnosti prostora koji koristimo za čitanje. Ne samo da čitanje knjiga obrazuje čovjeka, nego ga i oplemenjuje kao osobu. Svima koji još uvijek nisu krenuli u avanturu zvanu svijet knjiga, mogu samo poručiti da ne znaju šta propuštaju i da što prije nabave sebi neku dobru knjigu, sa zanimljivim naslovom. Vjerujem da ko jednu knjigu pročita, ne može stati na tome.Poručuje spisateljica Hodžić Patković.

Slični postovi

Back to top button