Sport

Košarkašice u nedjelju protiv Dragonsa – Košarkaši u nedjelju protiv Brčko Distrikta

I gračanički sportisti se polahko vraćaju na terene. Prvi između ostalih košarkaši i košarkašice. Ekipa ženskog košarkaškog kluba G-Stars u subotu od 18 sati u dvorani Luke igra protiv Dragonsa iz Sarajeva dok će dan kasnije u istom terminu košarkaši dočekati Brčko Distrikt.

KOŠARKA – A1 liga BiH, 8. kolo, Gračanica, nedjelja, SD Luke, 14:30 h

G-Stars – Dragons Sarajevo

Košarkašice su u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrale pet utakmica i upisale isto toliko poraza. Naredni protivnik im je ekipa Dragons Sarajevo. Pored toga što im je ovo historijska, premijerna sezona u ligaškom takmičenju dodatna otežavajuća okolnost je bila i ta što su od pet odigranih susreta čak četiri puta gostovale i odigrale samo jedan susret na domaćem terenu. Zato će u naredna tri biti domaćini pa se tu možemo nadati da eventualno stignu i do prve, historijske pobjede. Ne želimo im stavljati teret očekivanja ali nada uvijek postoji a mi im želimo sreću. Ekipa Dragonsa je protivnik po mjeri s obzirom da ni G-Stars ni Dragons nemaju pobjede.

Još jednom da napomenemo, utakmica je u nedjelju u 14:30 sati u dvorani Luke.

Tabela:

 1. Jumper 2  12
 2. Zrinjski  11
 3. Brčanka Spars  10
 4. StarTz 9
 5. Impuls  8
 6. Vitez  7
 7. G-Stars  5
 8. Dragons  4

KOŠARKA – A1 liga BiH Sjever, 10. kolo, Gračanica, SD Luke, nedjelja, 18:00 h

Gračanica – Brčko Distrikt

Košarkaši u drugi dio sezone ulaze dan kasnije u nedjelju u istom terminu od 18 sati. Ni oni nisu briljirali u prvom dijelu. Od 8 odigranih susreta ostvarili su samo jednu pobjedu i to onu u zadnjem kolu prvog dijela sezone protiv Gradine iz Srebrenika. Drugu će tražiti protiv ekipe Brčko Distrikta. Svjesni loših rezultata i nastupa u klubu su povukli određene poteze prije svega u igračkom kadru koji bi trebao biti znatno jači i kvalitetniji u drugom dijelu sezone. O tome smo već izvještavali. Treneru Goranu Jurčenku su na raspolaganju ostali svi igrači koji su dres kluba nosili u prvom dijelu a njima je priključeno čak šest novih imena od kojih se očekuje pomoć i poneka pobjeda više. Da li će to i uspjeti, saznat ćemo već u nedjelju. Ekipa Brčko Distrikta je trenutno rival po mjeri iz donjeg dijela tabele sa 3 ostvarene pobjede u osam kola nasuprot jedne na kontu Gračanlija. Od ostalih utakmica 10. kola izdvajamo derbi između prve i druge ekipe na tabeli, Studenta i Živinica.

10. kolo:

 • Gračanica – Brčko Distrikt
 • Travnik – Gradina Madi
 • Orlovik – Željo 1971
 • Student – Živinice
 • Gradina S. – slobodni

Tabela:

 1. Student  16
 2. Živinice  15
 3. Gradina MADI  13
 4. Orlovik 12
 5. Željo  11
 6. Travnik  11
 7. Brčko  11
 8. Gradina S.  9
 9. Gračanica  9

EON

Slični postovi

Back to top button