Video

Kovan MI

Kovan M.I. se pored proizvodnje kotlova i kamina na palet bavi i izradom pogona za proizvodnju ovog energenta.
– Tokom godina proizveli smo nekoliko pogona za proizvodnju peleta a 2012 godine i sami smo pokrenuli pogon u poslovnoj jedinici Olovo.
– Pogon za proizvodnju peleta smo pokrenuli ponajviše zbog toga što želimo da našim cijenjenim kupcima koji posjeduju EkoLine kotlove i kamine obezbijedimo kvalitetan pelet po pristupačnim cijenama.
– Zbog velike potražnje u 2017 godini smo proširili proizvodni kapacitet pa ćemo narednih godina na tržište plasirati dvostruko veću količinu visoko-kvalitetnog peleta.
– Naše iskustvo u usavršavanju efikasnosti sagorijevanja peleta u našim kotlovima omogućilo nam je da ustanovimo koja vrsta peleta ima najviši stepen iskorištenosti pa smo samim tim usavršili i način proizvodnje peleta, tako da smo kvalitet našeg peleta podigli na najviši nivo.
– Budući da tokom izrade pogona za pelet težimo ka što kvalitetnijoj izradi i vrhunskom dizajnu, naše peletare imaju odličan optimalni proizvodni kapacitet.
– Zbog fokusa na kvalitet tokom godina sklopili smo nekoliko ugovora sa firmama koje su se uključile u proizvodnju peleta tako da smo proizveli nekoliko pogona u zemlji i inostranstvu, među kojima su Peletara Petroprojekt u Bratuncu, peletara Final Group u Sanskom Mostu i Nanix Wood u Srbiji.

http://www.kovan.ba/

 

Slični postovi

Back to top button