Događaji

Lukavica – Počela izgradnja rezervoara za vodu

Mjesna zajednica Lukavica je jedna od mjesnih zajednica na području grada Gračanica koja ima najveće probleme sa vodosnabdjevanjem. Posljednja tri mjeseca intenzivno se radi na pronalaženju rješenja te vrše testna bušenja. Jedan od koraka koji je na sastancima Gradonačelnika sa predsjednikom VMZ Lukavica dogovoren bio je preuzimanje Vodovoda u nadležnost mjesne zajednice što je i učinjeno čime je ispunjen  jedan od preduslova za finansiranje projekata vodosnabdjevanja u ovoj mjesnoj zajednici.

U naseljima Delići i Devedžije  u mjesnoj zajednici Lukavica planirana je izgradnja tri rezervoara za vodu, kojim će biti obezbijeđeno vodosnabdijevanje ovih naselja. Počela je izgradnja prvog (urađen iskop) na lokaciji Hrastovi – Delići, dok je izgradnja drugog u naselju Delići planirana u blizini Šabićke. Izgradnja trećeg rezervoara planirana je u naselju Devedžije, na lokaciji Opsišće.
Ukupna zapremina po rezervoaru je 50 m³. Izvođač radova je firma GRAMAT d.o.o. iz Gračanice. Prema ugovoru vrijednost projekta koji finansira Grad Gračanica je cca 150.000 KM.
U narednim danima Elektroprivreda će izvšiti priključenje električne energije na trenutno pronađenoj bušotini, kako bi se pojačao postojeći vod.
U pripremi je anketa u kojoj će se građani izjasniti da li se žele priključiti na vodovodnu mrežu, kažu iz Vodovoda mjesne zajednice Lukavica.

IZVOR: https://gracanica.gov.ba/u-mz-lukavica-pocela-izgradnja-rezervoara-za-vodu/

 

Slični postovi

Back to top button