Događaji

Među najboljim informatičarima iz TK koji su ostvarili plasman na državno takmičenje i Gračanlija Adnan

U petak 28. maja 2021. god. Richmond Park International School Tuzla bila je domaćin Drugom kantonalnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona.

Adnan Hajdić, učenik JU OŠ „Hasan Kikić“ Gračanica pod mentorstvom prof. Seade Hodžić ostvario je drugo mjesto i plasman na Državno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola.

Takmičenju je prisustvovalo 20 najboljih učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na 2. gradskim/općinskom takmičenju iz informatike u gradovima i općinama TK koja su održana 19. i 20. maja u 9 gradova i općina TK.

Realizovano je pod pokroviteljstvom Pedagoškog zavoda u saradnji sa školom domaćinom Richmond Park Tuzla i Udruženjem profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu.

Prvo mjesto zauzela je Iman Kurtović, učenica JU Prva osnovna škola Živinice pod mentorstvom prof. Omera Ramića. Na treće mjesto se pozicionirao  Ensar Imširović, učenik JU OŠ „Vukovije“ Vukovije Gornje pod mentorstvom prof. Asmira Jahića.

Slični postovi

Back to top button