Događaji

Mevlud za žene u nedjelju

Šarena džamija poslije podne namaza

U okviru manifestacije Muhamed s.a.w.s milost svjetovima , medžlis IZ Gračanica organizuje mevlud za žene koji će biti upriličen u nedjelju 22. decembra u Šarenoj džamiji poslije podne namaza.

Gost predavač će biti profesorica Hasiba Saračević.

Hasiba Saračević rođena je 1969. godine u Glodima, općina Zvornik, od oca Abida i majke Fatime. Osnovnu školu završila je u Donjoj Kamenici, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Islamski pedagoški fakultet u Zenici.

Kao vjeroučitelj radi od samog uvođenja predmeta Islamska vjeronauka u OŠ ”Lukavac Grad” gdje je i danas zaposlena. Posebno je značajan njen rad u mektebu Lukavac Grad i Bistarac, a pokretač je aktivnosti u Mektebu za odrasle u džematu Turski Lukavac (22 godine) kao i džematu Lukavac Grad (4. godina). Kroz mektebe za odrasle prošlo je oko 500 učača Kur’ana. Sarađuje sa brojnim udruženjima i orgazacijama. Dobitnik je brojnih priznanja kao i Zlatne plakete 2015. od Udruženja “Prosvjetitelj” za doprinos afirmaciji pozitivnih vrijednosti društva. Od 2015. je imenovana za koordinatoricu za ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom. Udata je i majka dvoje djece, Ahmeda i Amine.

Slični postovi

Back to top button