VijestiVijesti

Ministar Sevlid Hurtić u posjeti Gradu Gračanica

Danas je u radnoj posjeti Gradu Gračanica boravio Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice, a prijem je upriličen u kabinetu gradonačelnika Nusreta Helića. Razgovarano je o budućim projektima te problemima povratnika i domicilnog stanovništva.

„Za nove projekte u dogledno vrijeme ćemo obavijestiti lokalne zajednice, da mogu predati projekte za povratničku, gradsku i romsku populaciju. Naravno, vrijednovat će se oni projekti koji budu najbolji. Nama je drago da je Gradonačelnik rekao je Gračanica uvijek spremna da učestvuje u projektima, te lično smatram da Gračanica zaslužuje da bude na još boljem mjestu“ rekao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić.

Zajednički možemo puno uraditi rekao je gradonačenik Nusret Helić.

„Mislim da će ovo dati odgovarajuće rezultate, zajednički možemo dosta uraditi, pokazao je ministar dobru volju da Gračanici pomogne. Nakon raspisivanja poziva, idemo u projekte da ljudima koji su još uvijek rasaljene osobe omogućimo bolje uslove za življenje. Također, drago mi je što je ministar iskazao interes za probleme romske populacije, te spremnost da tu populaciju učinimo što uspješnijom“ kazao je gradonačelnik Helić.

EON

Slični postovi

Back to top button