Događaji

Mirnes Kuduzović iz Lukavca, i dalje treba pomoć dobrih ljudi

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji boluje od Kronove bolesti, nema novca za lijekove i svu potrebnu higijenu koju ova bolest zahtijeva a uz to je i beskućnik

Mirnes Kuduzović, koji je nedavno posjetio našu redakciju u nadi da će pronaći bilo kakvu pomoć i o kojem smo pisali , ponovo je pokucao na naša vrata. Naime dobili smo poziv sa UKC-a , Mirnes je trenutno hospitaliziran a nakon što ga otpuste iz bolnice bit će mu potrebna tuđa njega. Smještaja nema kao ni novca da isti pronađe, “Da vas ne lažem, trenutno imam para za hranu i osnovnu higijenu” – rekao je Mirnes.

Kuduzoviću je 2006. otkrivena Kronova bolest koja je potvrđena PHD nalazom i enterocutanim fistulama koje se često inficiraju. Već je imao nekoliko operacije, a fistule se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme. Trenutno je Mirnes hospitaliziran na Internom odjeljenju UKC-a Tuzla gdje se priprema za operaciju.

Kada izađe iz bolnice Mirnesu će 6 mjeseci biti potrebna tuđa njega, i kvalitetna ishrana . Međutim, Mirnes nema ni osnovne uvjete za život, a kamoli, kako kaže, da pazi na prehranu koja bi doprinijela bržem oporavku.  Nema smještaj, bliže familije koja bi ga udomila kao ni novac da sebi obezbijedi potrebno. Nažalost, Mirnes je u samo 60 dana izgubio oko 10 kilograma što je dodatno pogoršalo njegovo narušeno zdravstveno stanje.

– Jedino što imam je zdravstveno osiguranje s biroa, jer sam završio Mješovitu srednju mašinsku školu. Nemam nikakva primanja. Nije mi problem ni gladovati, naučio sam, ali samo da imam krov nad glavom.

Napominjemo da su Mirnesa roditelji ostavili nakon rođenja i nikada se više nisu pojavili. Danas rastavljeni žive u inostranstvu. Odhranila ga je nena, ali poslije njene smrti jedno vrijeme je boravio kod tetke. Već nekoliko godina se snalazi uz pomoć sugrađana.

EON

Svi oni koji bi na bilo koji način željeli pomoći Mirnesu Kuduzoviću u ovo jako teško doba, mogu se javiti na broj telefona  060 300 66 99

Bankovni račun:

Raiffeisen Bank
Mirnes Kuduzović
1613000075983744

Slični postovi

Back to top button