Događaji

MK Lutalice u humanoj misiji

Asocijacija Moto klubova u BiH, čiji su osnivači i članovi moto kluba Lutalice iz Gračanice, pokrenula je humanitarnu akciju koja će biti realizovana danas na UKC-u Tuzla.

˝Ovom prilikom će članovi Asocijacije uručiti do sada prikupljenu pomoć Odjeljenju ortopedije. Donacija se sastoji od invalidskih kolica, štaka, posteljine, računara i drugih predmeta prikupljenih u ovoj akciji, a koji su nužno potrebni ovom odjeljenju na UKC-u˝, saopćeno je.

___________________________________________________________________________

Ovo nije prvi put da ova Asocijacija organizuje i sprovodi u djelo ovakve i slične humanitarne akcije, te ovom prilikom pozivaju sve klubove i pojedince da im se pridruže u realizaciji ove kao i ostalih akcija koje imaju u svom planu rada. Jedan od sljedećih projekata je i darivanje krvi  na UKC-u Tuzla.

Asocijacija Moto klubova u BiH broji 18 moto klubova iz cijele BiH. Nakon donacije na UKC Tuzla članovi Asocijacije organizovat će zasjedanje Skupštine na kojoj će se razmatrati ulazak još tri kluba iz Krajine. Ova Asocijacija raste iz godine u godinu te koriste i ovu priliku da pozovu sve registrovane moto klubove da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama poboljšali status motorista u saobraćaju, te približili ovaj vid sporta i zabave kroz svoje djelovanje svim građanima BiH.

Slični postovi

Back to top button