Događaji

Mladi Babića: Projekat “Upozori vozača, spasi đaka i pješaka”

Mladi Babića su u nekoliko navrata svojim djelima pokazali odlučnost u poboljšavanju i stvaranju bolje slike svoje zajednice.

Kao dio jednog društva, nastoje da svojim projektima doprinesu promociji kulture i običaja svog naroda. Zatim da svojim sugrađanima društveni život učine interesantnim i zabavnim. Javni poziv koji je objavljen od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona 2019.godine, članovi projektnog tima Udruženja mladih “Sijedi krš” iz Babića su iskoristili da apliciraju sa projektom Upozori vozača, spasi đaka i pješaka.

Projektni plan je zahtjevao instaliranje pješačkih prijelaza, znakova upozorenja, ležećeg policajca te izradu brošura,  kao i edukativni čas iz domena saobraćajne kulture. Međutim, dio sredstava je odobren što je bilo dovoljno za instalaciju znakova upozorenja o  prisustvu pješaka i đaka na cesti te upozorenje o blizini škole. Također, iscrtana su i dva pješačka prijelaza.

“Projekat smo nastojali realizovati do kraja marta, međutim, zbog već svima poznate situacije odgodili smo dok se nije poboljšala situacija, a onda smo naišli na probleme sa kišom. Nedavno smo uspjeli konačno završiti implementaciju te se nadamo da ćemo naići na razumijevanje od strane ministarstva zbog probijanja roka.” – istakao je Muharem Šehić, predsjednik UM Sijedi krš.

Projekat je implementiran od strane Udruženja mladih “Sijedi krš” Babići a podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Dio ove priče će biti i MZ Babići, koja će do kraja godine đacima obezbijediti još jedan dio trotoara od škole prema njihovim kućama.

EON

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button