Događaji

MUP TK – Lišeno slobode 7 lica zbog KD Trgovina ljudima (prisilno prosjačenje)

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije i Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona su, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnog djela Trgovina ljudima (iskorištavanje djece prisilnim prosjačenjem), a postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, dana 17.2.2021.godine izvršili 6 pretresa na području Tuzlanskog kantona, odnosno općina Lukavac, Gračanica i Kalesija.

Ovom prilikom, lišeno je slobode sedam lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizirani kriminal iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom Trgovina ljudima iz člana 210a.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP TK-a, navedena lica će uz Izvještaj o krivičnom djelu biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

web MUP TK 

Slični postovi

Back to top button