VijestiVijesti

Na Dujama postavljen kamen temeljac za izgradnju Centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Rukovodstvo Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) sa sjedištem u Doboj Istoku, danas (18.maja) su organizovali postavljanje kamena temeljca za izgradnju „Centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju“, na platou iznad Prihvatnog centra Duje.

Izgradnja centra finansirana je od strane The Big Heart Foundation (Fondacije Veliko srce) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Centar predstavlja izuzetno važnu potporu djeci s posebnim potrebama kao i njihovim roditeljima, posebno jer je već u praksi potvrđena potreba za postojanjem istog, kroz realizaciju projekta dnevnog boravka djece sa posebnim potrebama i u saradnji sa Centrom za socijalni rad Doboj Istoka.

U sklopu tog projekta djeci su već pružene usluge dnevnog boravka, užine, rada sa fizioterapeutima, logopedom i psihologom. Centar će se prostirati na 500 kvadratnih metara i sadržavat će prostorije za radionice, kancelarije uposlenih, prostorije za logopeda, fizioterapeuta i psihologa, kao i restoran, ostavu i toalet.

EON

Pored Centra će biti izgrađeni i tereni prilagođeni za djecu s posebnim potrebama. Pružit će se mogućnost boravka djece u Centru od 7 do 15h radnim danima.

Zahvaljujemo svima koji su prepoznali važnost ovog projekta i podržali izgradnju Centra koji je od velikog značaja, poručuju iz Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS sa sjedištem u Doboj Istoku.

Slični postovi

Back to top button